1. INTRODUCERE

Tratam cu seriozitate si responsabilitate confidentialitatea datelor cu caracter personal, iar securitatea acestora reprezinta o prioritate pentru noi.
De aceea, ne angajam sa respectam noile reguli impuse de Regulamentul european nr. 2016/679 denumit „Regulamentul” in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.
Prin intermediul prezentei politici iti explicam ce date cu caracter personal prelucram, cum le colectam, cum le folosim si, mai ales, cum iti protejam aceste date.
De asemenea, te informam si asupra drepturilor de care beneficiezi si te ghidam cu privire la modalitatea de exercitare a acestora.

2. DESPRE NOI

Sediul nostru social este in ROMANIA, BUCURESTI, SECTOR 5, STR. SG. CONSTANTIN MUSAT, NR. 51, CUI 36647831, J40/13699/2016.
Reprezentantul legal al societatii este RARES DORIAN GHEORGHE si poate fi contactat la adresa ROMANIA, BUCURESTI, SECTOR 5, STR. SG. CONSTANTIN MUSAT, NR. 51 si la adresa de e-mail: orizontbusinessline@yahoo.com.
Din punct de vedere al Regulamentului EU 679/2016, ORIZONT BUSINESS LINE SRL, este operator de date cu caracter personal si are desemnata o persoana responsabila, RAREȘ DORIAN GHEORGHE, cu protectia datelor, care poate fi contactata la:

  • Adresa de e-mail: orizontbusinessline@yahoo.com.
  • Adresa noastra este: ROMANIA, BUCURESTI, SECTOR 5, STR. SG. CONSTANTIN MUSAT, NR. 51, în atenția RESPONSABILULUI PENTRU DATE PERSONALE.

3. CE DATE COLECTAM SI CUM LE COLECTAM

Utilizam doar acele informatii strict necesare si relevante pentru afacerea noastra si pentru nevoile tale de consumator si le colectam prin intermediul site-ului nostru care este gazduit si administrat in Romania. Intram in posesia datelor tale, in principal ca urmare a faptului ca tu optezi sa ni le dezvalui in mod voluntar dar si prin captare automata, la momentul accesarii paginii noastre, ca urmare a utilizarii de tehnologie si programe informatice specifice. Desi poti sa vizitezi site-ul nostru fara sa fii nevoit sa iti dezvalui identitatea, poti sa ne furnizezi in mod direct, datele tale personale, atunci cand folosesti:

1. Formularul de newsletter – prin intermediul caruia iti transmitem materiale de marketing si publicitate folosind datele tale de identificare precum nume si prenume. Disponibil in footer-ul site-ului. Datele colectate:

  • Adresa de e-mail.

2. Formular de comanda
pentru a cumpara produse si/sau servicii de la noi. Datele tale referitoare la nume si prenume, adresa de contractare si facturare, e-mailul si telefonul le folosim cu scopul de a-ti prelua si prelucra comanda si pentru a comunica cu tine in cazul intervenirii unor situatii neprevazute.
In situatia in care nu esti de acord sa ne dezvalui aceste informatii solicitate, este posibil sa nu iti putem onora comanda de produse/servicii.

3. Formular de creare cont
In cadrul caruia completezi si ne comunici datele tale de identificare si de contact pentru a putea sa-ti cream un cont pe site. Astfel iti va fi mai usor sa comanzi produsele noastre deoarece datele tale vor fi pre-completate in pagina de comanda. Disponibil la pagina https://kitpro.ro/contul-meu/. Date colectate:

  • Adresa de e-mail.

In situatia in care nu esti de acord sa ne dezvalui aceste informatii, vom fi în imposibilitatea de a iți onora solicitarea.

4. Formular de retur
In cadrul caruia completezi si ne comunici datele tale de identificare si de contact pentru a putea sa realizam returul pentru unul din produsele comandate de pe site-ul nostru. Daca ai un cont de client informatiile tale vor fi pre-completate. Disponibil la pagina https://kitpro.ro/transport-si-politica-de-retur/. Date colectate:

  • Nume;
  • Prenume;
  • Numar de telefon;
  • Cont IBAN pentru returnare contravaloare comanda;

Captarea automata de date se realizeaza prin intermediul:

  • tehnologiei cookie: cookie reprezinta un fragment de informatie transmisa din pagina web, salvata de browser pe hard disk-ul calculatorului tau si pe care noi o putem accesa ulterior. Acesta retine informatii statistice necesare unei pagini web pentru a personaliza sesiunea de navigare (ex. prin afisarea unor imagini dinamice cu produse de interes) precum pagini web vizitate anterior, descarcari facute, furnizorul de internet utilizat, tara de origine a vizitatorului site-ului.

Cele mai obisnuite cookie-uri sunt:

  • Tehnice: ne sunt absolut necesare pentru a ne asigura de eficienta site-ului din perspectiva tehnica;
  • Functionale: memoreaza alegerile tale si ne ajuta sa imbunatatim experienta ta de shopping pe site-ul nostru;
  • De performanta: ne ajuta sa masuram performanta site-ului utilizand informatii despre modul în care vizitatorii navigheaza în site;
  • De redirectionare: ne ajuta sa plasam anunturi publicitare în alte pagini web pe care le folosesti;
  • Plug-in de social media: pentru a ne conecta clientii la diferite canale de social media.

Colectam si prelucram datele furnizate de tehnologia cookie doar daca ne permiti acest lucru.
Fisierele jurnal de servere web standard, ne ofera informatii statistice referitoare la numarul de vizitatori si ne permit sa evaluam capacitatea tehnica a paginii noastre.
Prin intermediul acestora colectam cateva informatii referitoare la adresa de IP, insa acestea nu sunt in masura sa te identifice in mod direct, ci sa ne ofere date statistice in legatura cu traficul pe pagina.

Google Analytics

Pagina noastra de internet utilizeaza serviciul de analiza web „Google Adwords/Analytics” al societatii Google Inc., in scop statistic.
Aceasta pagina de internet utilizeaza Google Analytics, un serviciu de analiza a web-ului pus la dispozitie de Google, Inc. („Google”), care la randul sau, utilizeaza cookies. Informatia generata de cookie despre modul dumneavoastra de utilizare al site-ului va fi transmisa si stocata pe serverele Google din SUA.
In cazul in care anonimizarea adresei IP este activata, IP-ul dumneavoastra va fi scurtat in spatiul statelor membre ale Uniunii Europene sau a altor terti membrii ai Spatiului Economic European. Doar in cazuri exceptionale, adresa IP intreaga va fi transmisa catre un server Google in SUA si scurtata acolo. Anonimizarea IP este activata pentru acest site. Google va folosi aceasta informatie in numele operatorului acestui site pentru scopul evaluarii utilizarii dumneavoastra a site-ului, va genera rapoarte despre activitatea pe site pentru operatori de pagini web si le va furniza si alte servicii legate de activitatea site-ului si utilizarea internetului.
Adresa IP pe care o transmite browserul dumneavoastra nu va fi asociata cu alte date detinute de catre Google. Puteti refuza utilizarea cookie-urilor, prin selectarea setarilor adecvate ale browserului dumneavoastra, insa in aceasta situatie s-ar putea sa nu mai puteti utiliza toate functionalitatile site-ului. Puteti, de asemenea, opta pentru a nu mai utiliza Google Analytics pe viitor prin descarcarea si instalarea Google Analytics Opt-out Browser Addon pentru browserul dumneavoastra: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Pentru a fi de acord sau a-ti retrage acordul privind prelucrarea automata prin intermediul programelor sau tehnologiilor mai sus mentionate, seteaza aceasta optiune in cadrul mesajului de intampinare pe care il primesti la accesarea site-ului / efectueaza setarile adecvate in browser-ul tau. Pentru mai multe detalii, acceseaza politica noastra de cookies. In cazul in care optezi sa navighezi fara aceste tehnologii sau programe, unele functiuni sau caracteristici ale site-ului nu vor putea functiona. Daca accepti utilizarea integrala a programelor si tehnologiilor de captare automata, vom colecta urmatoarele date:

  • date de identitate: nume si prenume, numele companiei pe care o reprezinti;
  • date de contact: adresa e-mail, telefon, eventual adresa de contractare si facturare;
  • date privind tranzacțiile comerciale: servicii si produse achizitionate de la noi, metoda de plata;
  • date tehnice: date de conectare, inclusiv IP, sistemul si platforma de operare, identificarea browserului, locatia, tehnologiile folosite pe dispozitivele utilizate pentru accesarea site-ului;
  • date de utilizare: a site-ului web, a produselor si serviciilor noastre;
  • date de marketing: preferintele tale de a primi informari de la noi sau de la terti.

4. SCOPUL COLECTARII SI TEMEIUL JURIDIC

Colectam informatii care contin date personale sau tehnice, in principal pentru:

1. A ne indeplini obligatiile contractuale asumate fata de tine (creare si administrare cont, prelucrarea comenzii inclusiv confirmare/anulare, facturare si expediere, retur/schimb de produse inclusiv rambursarea integrala sau partiala a contravalorii, asigurarea servicii suport).
Temeiul colectarii este unul legal si necesar incheierii unui contract intre tine si compania noastra.

2. Imbunatatirea serviciilor noastre si a experientei tale de cumparaturi pe site-ul nostru.
Pentru a realiza aceasta activitate ne intemeiem pe interesul nostru legitim de a desfasura activitati comerciale, dar suntem atenti si la respectarea drepturilor si libertatilor tale astfel incat iti oferim posibilitatea facila de dezabonare de la utilizarea programelor si tehnologiilor pe care le folosim in procesul de colectare si prelucrare a datelor.

3. Marketing direct.
Ne intemeiem comunicarile de marketing pe consimtamantul tau prealabil. Poti sa te razgandesti oricand accesand butonul de dezabonare din cadrul mesajelor pe care le primesti de la noi.

4. Motive de securitate a infrastructurii noastre hardware si software.
Temeiul colectarii si prelucrarii in acest scop este atat unul legal, respectiv obligatia de paza a bunurilor, cat si unul bazat pe interesul nostru legitim de a ne proteja afacerea.
In masura in care vom folosi informatiile detinute in alte scopuri decat cele mai sus declarate, îti vom solicita în mod expres consimtamantul si iti vom explica de ce noi drepturi beneficiezi in aceasta situatie.

5. IMPOSIBILITATEA/REFUZUL DE A NE FURNIZA ANUMITE DATE PERSONALE

In situatia in care nu ne furnizezi informatiile solicitate, este foarte probabil sa nu poti utiliza in parametrii normali site-ul nostru si, de asemenea, sa nu putem accepta si prelucra solicitarea ta, ceea ce ne-ar impiedica sa iti furnizam produsele sau serviciile de interes pentru tine.

6. UTILIZATORI

Datele tale sunt folosite de ORIZONT BUSINESS LINE SRL (www.kitpro.ro) si nu vom distribui niciodata informatiile tale cu caracter personal unui tert in alte scopuri decat cele descrise in prezenta Politica.
Putem transmite informatiile tale cu caracter personal partenerilor nostri de incredere, care sunt in masura sa ofere garantii in legatura cu securitatea si confidentialitatea datelor tale si care proceseaza datele doar in conformitate cu instructiunile noastre.
Partenerii nostri sunt, in general, terti prestatori de servicii cu care colaboram si care activeaza in domenii precum: servicii IT si mentenanta, gazduire baze de date intern si in cadrul UE, servicii de analiza comportamentala (Google Analytics, Facebook), contabilitate si fiscalitate, consultanta si asistenta juridica, marketing, finantare, publicitate, prelucrarea platii, livrare sau alte servicii, autoritati publice.

7. LOCUL STOCARII

Atat pagina de internet, cat si baza de date fizica si electronica continand informatii cu caracter personal sunt gazduite/stocate pe servere securizate din Romania.
In masura in care vom transfera anumite date cu caracter personal unor entitati localizate in Uniunea Europeana sau in afara Uniunii, inclusiv in state carora Comisia Europeana nu le-a recunoscut un nivel adecvat de protectie a datelor cu caracter personal, vom lua masuri pentru a va proteja drepturile si interesele. Transferurile vor fi protejate prin clauzele contractuale sau alte garantii precum schemele de certificare din care face parte si Scutul de confidentialitate pentru protectia datelor cu caracter personal transferate din interiorul UE catre Statele Unite ale Americii.

8. MASURI DE SECURITATE

Desi datele tale sunt colectate in mediul online, o parte din acestea sunt stocate inclusiv pe suport de hartie (ex. facturi).
ORIZONT BUSINESS LINE SRL (www.kitpro.ro) se preocupa in mod special si constant de implementarea unor masuri eficiente de securitate pentru a proteja datele dumneavoastra cu caracter personal si pentru a evita brese de securitate, atat in ceea ce priveste informatia stocata online, cat si pe suport fizic. Indiferent de modalitatea de stocare, datele tale sunt pastrate in medii sigure care beneficiaza de masuri de protectie impotriva accesului neautorizat, utilizarii, divulgarii, modificarii sau distrugerii acestora.
De asemenea, am implementat masuri speciale pentru securitatea retelei si a transferului de date, auditare si testare a infrastructurii, personal instruit, transfer de date in afara Romaniei realizat doar catre entitati care pot asigura o protectie similara, etc.

9. PERIOADA DE STOCARE

In cazul in care prelucram datele tale pentru executarea unor obligatii precontractuale/contractuale, vom stoca datele atat timp cat este necesar pentru executarea contractului si pentru o perioada ulterioara suplimentara.
Pastram conturile inactive 12 luni
Pastram comenzile in asteptare 3 zile
Pastram comenzile esuate 30 zile
Pastram comenzile anulate 30 zile
Pastram comenzile finalizate 36 luni
Cand gestionam o cerere stergere cont datele personale din comenzi o sa fie inlaturate.
In cazul in care prelucram datele tale in virtutea unei obligatii legale sau in interes public vom stoca datele atat timp cat este necesar pentru respectarea obligatiilor legale sau atat timp cat interesul este calificat ca fiind de utilitate publica.
In cazul in care prelucram datele tale pentru protejarea intereselor noastre legitime de afaceri, vom stoca datele pana cand ne vei solicitam sa ne oprim cu exceptia cazului in care vom putea demonstra ca motivul pentru care colectam si stocam este prioritar fata de interesele, drepturile si libertatile tale.
In cazul in care prelucram datele tale in baza acordului tau expres, vom stoca datele pana la momentul la care ne vei cere sa ne oprim.

10. AUTOMATIZAREA PROCESULUI DECIZIONAL

ORIZONT BUSINESS LINE SRL (www.kitpro.ro) nu foloseste procese automatizate care pot genera efecte juridice care te privesc sau care te pot afecta intr-o masura semnificativa.
Poti cere oricand sa nu faci obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, daca decizia respectiva produce efecte juridice cu privire la tine sau te afecteaza in alt mod similar si intr-o masura semnificativa.
Nu poti beneficia de acest drept de optiune daca decizia luata ca urmare a prelucrarii automate a datelor ne este necesara pentru a incheia sau a executa un contract sau daca este permisa prin lege si exista garantii adecvate pentru drepturile si libertatile tale.
Daca ne-ai oferit consimtamantul tau cu privire la prelucrarea automata si apoi te razgandesti, iti poti retrage oricand acest consimtamant prin formularea unei cereri scrise pe care sa ne-o comunici folosind datele mentionate la rubrica de Contact a site-ului.

11. DREPTURI

1) Dreptul la informare – ai dreptul sa stii daca datele tale personale sunt procesate, ce date sunt colectate, de unde sunt obtinute si de ce, de cine sunt prelucrate, pentru ce perioada si daca aceste date fac obiectul unei prelucrari automate de natura sa produca efecte juridice sau sa te afecteze in mod semnificativ.

2) Dreptul de acces – ai dreptul de a accesa, in mod gratuit si la intervale de timp rezonabile, datele colectate de la tine/despre tine. Aceasta include dreptul tau de a solicita si de a obtine o copie a datelor personale culese.

3) Dreptul la actualizare/rectificare – ai dreptul de a solicita rectificarea sau actualizarea datelor tale personale, care sunt inexacte sau incomplete.

4) Dreptul de stergere – in cazul in care ti-ai retras consimtamantul acordat, te opui prelucrarii datelor, prelucrarea nu este conforma cu prevederile Regulamentului sau nu mai este necesara pentru realizarea scopurilor in care datele au fost colectate si prelucrate, poti cere ca datele tale personale sa fie sterse din inregistrarile noastre.

5) Dreptul de a restrictiona procesarea – in cazul in care se aplica anumite conditii, ai dreptul sa restrictionezi procesarea datelor tale personale.

6) Dreptul de opozitie – in anumite cazuri ai dreptul sa te opui procesarii datelor tale personale, de exemplu in cazul marketingului direct.

7) Dreptul de opozitie in legatura cu prelucrarea automata – in situatia in care datele tale cu caracter personal sunt supuse unei prelucrari automatizate, inclusiv crearea de profiluri, care poate produce efecte juridice sau te poate afecta intr-o maniera semnificativa, esti indreptatit sa ne soliciti sa excludem datele tale din orice proces decizional individual automatizat.

8) Dreptul la portabilitatea datelor – ai dreptul sa obtii datele tale personale intr-un format adecvat sau, daca este posibil prin transfer direct de la un procesator la altul.

9) Dreptul de ajutor de la autoritatea de supraveghere – ai dreptul sa soliciti ajutorul unei autoritati de supraveghere si dreptul la alte cai de atac, cum ar fi solicitarea de despagubiri.

10) Dreptul de a retrage consimtamantul – ai dreptul sa iti retragi in orice moment consimtamantul. Retragerea consimtamantului nu afecteaza legalitatea prelucrarii dinainte de retragerea acestuia.

11) Dreptul de a depune o plangere – daca vrei sa faci o sesizare in legatura cu modalitatea in care prelucram datele tale cu caracter personal, te invitam sa ne contactezi:

  • Prin e-mail la adresa: orizontbusinessline@yahoo.com;
  • Prin posta sau curier la adresa: 
  • ROMANIA, BUCURESTI, SECTOR 5, STR. SG. CONSTANTIN MUSAT, NR. 51, in atentia RESPONSABILULUI PENTRU DATE PERSONALE.

Te asiguram ca toate sesizarile si plangerile tale vor fi tratate cu seriozitate, profesionalism si deplina confidentialitate.
Daca totusi esti nemultumit de modalitatea in care am raspuns sesizarilor tale, te poti adresa autoritatilor ce detin rol de control asupra activitatii noastre in materie de date cu caracter personal.
In Romania aceasta autoritate este reprezentata de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, ale carei informatii de contact sunt:
Adresa: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania
Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;
E-mail: anspdcp@dataprotection.ro